Από ακατοίκητο χωριό, το Καλπάκι γίνεται η πηγή της Εθνικής μας ιστορίας

Ο μήνας Οκτώβριος αποτελεί μήνα προετοιμασίας και μνήμης για το Δήμο Πωγωνίου αλλά και για την Ελλάδα. Το ηρωικό έπος του ’40 γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα στο Καλπάκι, ένα άγνωστο και σχεδόν ακατοίκητο χωριό πριν από τον πόλεμο. Η ιστορία όμως είναι πάντα εκείνη που αλλάζει τη μοίρα ενός τόπου και των ανθρώπων του. Το Καλπάκι μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και οι στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας λένε το δικό τους “ΟΧΙ” στην επέλαση των Δυνάμεων του Άξονα.
Από αυτή τη χρονιά, η έναρξη των εκδηλώσεων “ΚΑΛΠΑΚΙΑ” θα γιορτάζεται με τον αγώνα 13χλμ “Ο Δρόμος της Νίκης” στις 21 Οκτωβρίου 2018. Παράλληλα θα διεξαχθεί και αγώνας 6χλμ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα: https://myadventure.gr/registration/
Θερμή παράκληση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και της δωρεάν συμμετοχής, παρακαλούμε να υποβάλετε υπεύθυνα τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στους αγώνες, έτσι ώστε η Γραμματεία να προγραμματίσει τους αριθμούς ΒΙΒ και τα τσιπ χρονομέτρησης χωρίς κενά και απώλειες.