Κέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο GRAMMOS MOUNTAIN RUN

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, o 1ος Ορεινός Αγώνας 21 km με την επωνυμία “Grammos Μountain Run“, στο Πληκάτι Μαστοροχωρίων.
Η διαδρομή κάλυπτε τμήμα της κορυφογραμμής της οροσειράς του Γράμμου και ήταν κυκλική. Αφετηρία και τερματισμός η πλατεία του χωριού Πληκατίου σε υψόμετρο 1240μ., ενώ το μέγιστο υψόμετρο της αγωνιστικής διαδρομής έφθασε στα 2164μ. Η συνολική υψομετρική διαφορά ξεπερνούσε τα 1550μ. Πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική διαδρομή που απευθυνόταν σε αθλητές με καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία κίνησης σε ορεινό περιβάλλον.

Ο αγώνας περνούσε από κατάφυτες δασικές περιοχές μοναδικής ομορφιάς και σπάνιας χλωρίδας, όπου κυριαρχούν οξιές, βελανιδιές, έλατα και πλούσιο πευκοδάσος. Στη συνέχεια σε υψόμετρο 2164 μ. οι αθλητές συναντούσαν το καταπράσινο αλπικό τοπίο του Γράμμου.

Έμπνευση του αγώνα για την διοργάνωση, είναι η προώθηση της προσπάθειας για τη διάσωση του Αγριόγιδου της περιοχής του Γράμμου, ενός σπάνιου είδους απειλούμενου υπό εξαφάνιση που ενδημεί στην περιοχή. Μια δράση διάσωσης που στηρίζει έμπρακτα επί σειρά ετών ο Χαριτάκης Παπαϊωάνου.

Τον αγώνα διοργάνωσε η My Adventure, με την στήριξη της Fifth Element (κατάστημα εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων). Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κόνιτσας.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 50 αθλητές βουνού. Στη γενική κατηγορία αντρών με χρόνο 2:28:00″ τερμάτισε πρώτος ο Δρούγκας Δημήτριος. Στην κατηγορία γυναικών τερμάτισε πρώτη η Τζαβάρα Νικολέτα με χρόνο 3:09:07″.
Ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής έκπληξη στη διοργάνωση ήταν ο Τζουμάκας Απόστολος ο οποίος τερμάτισε 8ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 2:53:38″.

Φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα θα αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/GrammosMountainRun και σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα www.grammosrun.gr.

Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα τους μεγάλος χορηγούς του αγώνα, «Fifth Element» και Κολεγιάννη Απόστολο, καθώς και όλους τους υποστηρικτές και τους εθελοντές που συνέβαλαν τα μέγιστα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ραντεβού την επόμενη χρονιά στο 2ο Grammos Mountain Run!