Ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας Μνήμης Ζαγορίου σφράγισε τη θέση του στο αγωνιστικό ημερολόγιο της ποδηλασίας

Η Κυριακή 1 Ιουλίου, Ημέρα Μνήμης για τον Δήμο Ζαγορίου, τιμήθηκε φέτος με το 1o Ποδηλατικό Αγώνα απόστασης 70.5km στα Μαρτυρικά χωριά. Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να συνδέσει την ιστορική ημέρα με την πραγματοποίηση ποδηλατικού αγώνα προσέδωσε μια διαφορετική διάσταση στην επέτειο. Η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Event “My Adventure” ανέλαβε την τεχνική και οργανωτική υποστήριξη του αγώνα, παρέχοντας κάθε συμπληρωματική βοήθεια στο Δήμο. Η ανταπόκριση των αθλητών ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς περισσότεροι από 70 ποδηλάτες πήραν θέση στην αψίδα εκκίνησης στην πλατεία του Μαρτυρικού χωριού Ασπραγγέλων, έδρα του Δήμου, για να τερματίσουν στο Γρεβενίτι.

Η διαδρομή μέσα στο καταπράσινο φυσικό τοπίο, με τις υψομετρικές εναλλαγές, τις απαιτητικές ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις ήταν πρόκληση για τους ποδηλάτες. Δόθηκε μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης με τον Δημήτρη Δουβεντζίδη (Π.Ο.Πατρών) να τερματίζει 1ος σε 02:28:12 και μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα 2ος ο Ιάσονας Μπακόλας (Ο.Φ.Π.Ι) σε 02:28:17. Την θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο Κώστας Μάτης σε 02:33:53. Σπουδαίες ήταν και οι εμφανίσεις των ποδηλατών που διακρίθηκαν στις ηλικιακές κατηγορίες. Στις Γυναίκες είχαμε τη δυναμική παρουσία της Ελευθερίας Λάβαρη που τερμάτισε πρώτη σε 02:55:56, ενώ η Μάρα Καλογήρου και η Ελένη Λισγάρα κατέλαβαν τη και 3η θέση αντίστοιχα.

Στην επιτυχία της Διοργάνωσης συνέβαλαν χορηγίες από εταιρείες που διακρίνονται για το κοινωνικό εταιρικό τους προφίλ στηρίζοντας κάθε φορά δράσεις που αναδεικνύουν τον φυσικό και ιστορικό πλούτο περιοχών μέσα από τον αθλητισμό.
Η Βιομηχανία Μεταλλικών και Ανοξείδωτων Κατασκευών Συνμετάλ Ε.Π.Ε φιλοτέχνησε και κατασκεύασε τα έπαθλα και τα μετάλλια των αθλητών, ενώ η Τoyota ΠΟΔΑΣ παραχώρησε στη Διοργάνωση το θρυλικό Toyota Hilux για την μεταφορά εξοπλισμού.
Το ανθρώπινο δυναμικό του εξειδικευμένου καταστήματος αθλητικών ειδών “Fifth Element –Adventure Equipment Store” και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ” ήταν εκεί, ενθαρρύνοντας όπως πάντα κάθε αθλητική προσπάθεια, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των αθλητών.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, το Ε.Κ.Α.Β και η Δ/νση Τροχαίας φρόντισαν για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Η Διοργάνωση όμως ξεχώρισε για την εθελοντική προσφορά των ανθρώπων που θέλησαν με την προσωπική τους εργασία να τιμήσουν την ιστορική επέτειο και να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές, που ταξίδεψαν από πολλά μέρη της Ελλάδας για να λάβουν μέρος στον αγώνα.
Ο Chef Γαβριήλ Τσεσμετζής, με κέφι και χαμόγελο, μαγείρεψε αποκλειστικά για τους αθλητές και τους κατοίκους του χωριού στην υπαίθρια κουζίνα που στήθηκε στην πλατεία, ενώ ταυτόχρονα φίλοι σέρβιραν καφέ και αναψυκτικά στους ποδηλάτες.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι από τα χωριά Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά, Ελατοχώρι, Φλαμπουράρι και Γρεβενίτι στελέχωσαν όλους τους σταθμούς τροφοδοσίας. Ο Θοδωρής Ζαμπακόλας, ο Δημήτρης Τσιάρας και ο Χρήστος Καζάκος παρακολούθησαν όλο τον αγώνα και τις στιγμές των αθλητών μέσα από το φωτογραφικό τους φακό. Τέλος, κάτοικοι του χωριού και μικρά παιδιά παρέμειναν στον τερματισμό περιμένοντας όλους τους αθλητές με χειροκρότημα και ενθουσιασμό.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές στην κεντρική πλατεία Γρεβενιτίου με χαμόγελα και ικανοποίηση, δείχνοντας το δρόμο για την επόμενη χρονιά!