Στα μονοπάτια του ZMR και στις χιονισμένες πλαγιές του “Anilio Adventure Park” ξεναγήθηκε η επίσημη αντιπροσωπεία της πόλης Xinyang (Ν. Κίνα)

Στα μονοπάτια του δημοφιλέστερου αγώνα ορεινού τρεξίματος της Ελλάδος με την διεθνή πλέον απήχηση «Zagori Mountain Running«, ξεναγήθηκαν τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας της πόλης Xinyang στην Νότια Κίνα, με αρμοδιότητες τον Αθλητικό κι Εναλλακτικό Τουρισμό, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή μας πριν λίγες μέρες.

Στα μονοπάτια του δημοφιλέστερου αγώνα ορεινού τρεξίματος της Ελλάδος με την διεθνή πλέον απήχηση “Zagori Mountain Running“, ξεναγήθηκαν τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας της πόλης Xinyang στην Νότια Κίνα, με αρμοδιότητες τον Αθλητικό κι Εναλλακτικό Τουρισμό, η οποία να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο International Walking Festival, μια διοργάνωση με συμμετοχές από πολλές χώρες του κόσμου, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή μας πριν λίγες μέρες.

O Δήμαρχος της Xinyang μαζί με τους συνεργάτες του, ενημερώθηκαν για τους 4 αγώνες της διοργάνωσης, είδαν από κοντά σημεία των διαδρομών κι εντυπωσιάστηκαν από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τα παραδοσιακά χωριά και τα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου. Οπως ανέφεραν, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον Κινέζων αθλητών να λάβουν μέρος στο 9ο Zagori Mountain Running, τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ δεν παρέλειψαν να χαρακτηρίσουν την Ηπειρο ως έναν δυναμικά ανερχόμενο προορισμό για επισκέπτες από την χώρα τους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με δραστηριότητες στην φύση.

Η αντιπροσωπεία της πόλης Xinyang επισκέφθηκε στη συνέχεια και το “Anilio Adventure Park” οπου ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα μπορούν να απολαμβάνουν οι επισκέπτες καθ’όλη την διάρκεια του έτους, από τους υπεύθυνους λειτουργίας του Snowpark και της εταιρίας “My Adventure” κ. Βασίλη Τζουμάκα και κ. Αλέξανδρο Καλογήρου. Το χιονισμένο τοπίο της “όμορφης ράχης” του Ανηλίου εντυπωσίασε τους Κινέζους επισήμους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να το φωτογραφίζουν ενώ ενθουσιασμένοι δήλωσαν και με τους χώρους του Chalet Chamois απ’όπου θαύμασαν την θέα στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου.

Ο επικεφαλής της επίσημης Κινέζικης αντιπροσωπείας (την οποία συνόδευαν ο κ. Λευτέρης Κόντος, αντιπρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Συνδέσμου/ Πρέσβης επί τιμή της Κίνας στην Ελλάδα και ο κ. Φίλιππος Κόντος Γεν. Διευθυντής της Greece-China Link), Δήμαρχος της πόλης Xinyang κ.Shao Chunjie, χαρακτήρισε την ορεινή Ηπειρο ως έναν τουριστικό προορισμό με μεγάλο ενδιαφέρον για τους συμπατριώτες του και θα τους μεταφέρει, όπως είπε, τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι του στην περιοχή μας.