Στις 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 2ος “Δρόμος της Νίκης”

[:el]Στο ιστορικό Καλπάκι, θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο 2ος “Δρόμος της Νίκης”, ένας αγώνας αφιερωμένος στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα και πραγματοποιείται στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019». Ο αγώνας σηματοδοτεί ουσιαστικά την επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου, οι οποίες ξεκινούν από την ημερομηνία του αγώνα και κορυφώνονται την ιστορική ημέρα της 28η Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει δύο πορείες 21km και 9km. Και οι δύο διαδρομές είναι σε ασφάλτινο δρόμο με ελάχιστες και χαμηλές υψομετρικές διαφορές.

Οι δρομείς θα διανύσουν τη νικηφόρα γραμμή άμυνας που αναχαίτισε την επέλαση των ιταλικών στρατευμάτων και στόχος του Δήμου Καλπακίου, είναι να γίνουν γνωστά τα ιστορικά σημεία που έχουν συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους κατά το έπος του ’40.

Οι εγγραφές για το 2ο “Δρόμο της Νίκης” είναι δωρεάν και γίνονται ηλεκτρονικά στους ακόλουθους συνδέσμους:

Όριο συμμετοχών και για τους δύο αγώνες είναι 300 δρομείς και οι εγγραφές θα κλείσουν στις 16 Οκτωβρίου.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν από το Δημαρχείο Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού Καλπάκι. Ο αγώνας των 21km θα ξεκινήσει στις 09:35 π.μ. και ο αγώνας των 9km στις 09.39 π.μ.

Την άρτια τεχνική και οργανωτική υποστήριξη του 2ου “Δρόμου της Νίκης” έχει αναλάβει η εξειδικευμένη εταιρία αθλητικών δραστηριοτήτων “MY ADVENTURE“.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα:
https://myadventure.gr/item/o-dromos-tis-nikis/[:]