Ποδηλατικός γύρος Δωδώνης

2 ξεχωριστοί διασυλλογικοί αγώνες δρόμου α) ατομικής χρονομέτρησης και β) Criterium

Ποδηλατικός γύρος Δωδώνης 2023 

Ποδηλατικός γύρος Δωδώνης 2023 - Πληροφορίες

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ιωαννίνων ‘’Π.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ’’ σε συνεργασία με τον σύλλογο Πνευματική κίνηση ‘’Η ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ’’, την Περιφέρεια Ηπείρου, την εφορία αρχαιοτήτων, τον Δήμο Ιωαννίνων και την εταιρεία διεξαγωγής αγώνων ‘’ΜΥ ADVENTURE’’ διοργανώνει τον 2ήμερο ποδηλατικό αγώνα, με την επωνυμία “ΓΥΡΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 2023“.

Πρόκειται για 2 ξεχωριστούς διασυλλογικούς αγώνες δρόμου:
α) ατομικής χρονομέτρησης και
β) Criterium, που θα πραγματοποιηθούν τo Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαΐου 2023, αντίστοιχα, στα Ιωάννινα.

Ημερομηνία διεξαγωγής

Το event Ποδηλατικός γύρος Δωδώνης 2023 διεξάγεται
στις 6 & 7 Μαΐου 2023.

Διοργάνωση

pas ioanninon

Συνδιοργάνωση

My Adventure Logo dark 350px 2

Χορηγοί

fifth element

Links Διοργάνωσης

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 6/5/23

Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΖΑΓΟΡΙ περιοχή Αγιά Μαρίνα. Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 16:30 για την προσκόμιση δελτίων και παραλαβή αγωνιστικών αριθμών. Υπογραφή στο φύλλο αγώνα (αφού προηγηθεί και έλεγχος εξοπλισμού 15’ πριν την ώρα εκκίνησης του κάθε ποδηλάτη, και κατόπιν ο ποδηλάτης τοποθετείτε στην εκκίνηση.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/5/23

Παρκινγκ αρχαίου θεάτρου Δωδώνης, Δωδώνη. Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 9:00. Υπογραφές των αθλητών στα φύλλα αγώνα ως και 30’ πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους, με την αγωνιστική ενδυμασία και τους αριθμούς τοποθετημένους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σάββατο 6 Μαΐου, στις 17:00, στον χώρο του αγώνα, για τον αγώνα (Χρονομέτρησης) και το Κυριακή 7 Μαΐου, στις 09:30 στον χώρο του αγώνα, για τον αγώνα (Criterium).

ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 ΜΑΪΟΥ 2023 – ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 18:00 ο πρώτος της κατηγορίας OPEN και ακολουθούν Έφηβοι, Παίδες, Κορασίδες Masters Ανδρών και Άνδρες. Οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά ένα (1) λεπτό.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ: Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΖΑΓΟΡΙ – Λυκόστομο – Κρύα – Πέραμα – Αμφιθέα – Πέραμα – Κρύα – εργοστάσιο ΖΑΓΟΡΙ. Απόσταση 19,5χλμ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 ΜΑΪΟΥ 2023 – CRITERIUM ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ :

 • 10:30 για τις κατηγορίες ΜΑΣΤΕΡΣ 54χλμ – 9 στροφές και OPEN 30χλμ – 5 στροφές και
 • 12:00 για την κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ 90χλμ – 15 στροφές και ΕΦΗΒΩΝ 54χλμ – 9 στροφές
 • 14:30 για την κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ και ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 36χλμ – 6 στροφές

Δικαίωμα συμμετοχής και στους δυο αγώνες έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες, κάτοχοι δελτίου Ε.Ο.Π. ενεργού για το 2023, και φέρουν κάρτα υγείας αθλητή. Ως OPEN μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, με την προσκόμιση κάρτας υγείας ή άλλης ιατρικής βεβαίωσης ικανότητας άθλησης. Δεν επιτρέπεται να δηλωθεί και να συμμετάσχει ως OPEN, αθλητής με ενεργό δελτίο για το 2023 στις κατηγορίες Ανδρών, Έφηβων και Μάστερ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν οι ίδιοι ηλεκτρονικά συμμετοχή και να πληρώσουν με κάρτα (χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική), μέσω της σελίδας της My Adventure.

Η προθεσμία έγκυρης συμμετοχής ορίζεται η Δευτέρα 1/05/2023 και ώρα 23:00 αυστηρά, καθώς στους αγώνες θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Το ίδιο ισχύει και για την κατηγορία Sportive. Καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύουν οι κανονισμοί Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου, και αυτοί της UCI για ότι δεν προβλέπεται.

ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Νέα δεδομένα που θα ισχύουν στην Παγκόσμια ποδηλασία προκειμένου για δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες ποδηλασίας από 1/1/2023, είναι τα παρακάτω:

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

 • Σάββατο 6/5/2023. Στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού των αγώνων, 15 λεπτά μετά την λήξη όλων των κατηγοριών.
 • Κυριακή 7/5/2023: Στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, στις 15:00 15 λεπτά μετά την λήξη όλων των κατηγοριών.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στον 1ο νικητή κάθε αγώνα και κατηγορίας απονέμεται Κύπελλο και χρυσό μετάλλιο, στον 2ο νικητή κάθε αγώνα και κατηγορίας απονέμεται ασημένιο μετάλλιο, στον 3ο νικητή κάθε αγώνα και κατηγορίας απονέμεται χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα στον 4ο ,5ο και 6ο.

Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μικρότερη και/ή μαζικότερη ηλικιακή κατηγορία.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΓΝΚ

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκομένους, συμφώνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. , της UCI και του ΕOΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

 • ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί
 • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:ΚΑΡΑΤΖΕΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ τηλ:6959551790

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ –ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

 • Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
 • Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιανδήποτεμορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχειά, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, της φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργάνωσες αυτού.
 • ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η αγωνόδικος επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης της.
 • 15 ευρώ ανά αθλητή / ανά αγώνα για όλες τις κατηγορίες
 • 20 ευρώ για την κατηγορία OPEN.

Δείτε όλες τις διοργανώσεις του Ποδηλατικός γύρος Δωδώνης:

(6 & 7 Μαΐου 2023)